voor ondernemers

faillissementsrecht

Als ondernemer zult u wellicht al hebben meegemaakt dat een van uw klanten failliet gaat, terwijl u nog veel geld tegoed heeft. U zult dan hebben gemerkt dat u doorgaans naar uw geld kunt fluiten. Indien u tijdig juridisch advies inwint, is deze schade vaak te voorkomen of te beperken. Wanneer u dus merkt dat klanten slecht van betalen zijn en de rekeningen blijven oplopen, neemt u contact met een van onze advocaten op om zo snel mogelijk actie te ondernemen teneinde uw verlies niet onnodig groot te maken.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf in de situatie komt dat een faillissement aanstaande is of zelfs onafwendbaar. Zowel bij een eenmanszaak als bij BV’s heeft dit grote impact op de onderneming, maar ook op de ondernemers in persoon.

 

Bij het faillissement van een B.V. zal een curator altijd moeten onderzoeken of de bestuurder persoonlijk aansprakelijk moet worden gesteld. Als dat de curator lukt, dan is de bestuurder in privé aansprakelijk voor alle schulden van de B.V. Deze kwesties zijn juridisch zeer ingewikkeld en vereisen een specialistische kennis. Bij Kortman Advocaten zijn advocaten werkzaam die u kunnen bijstaan in deze situaties.