Algemene voorwaarden 

 

Heeft u goede algemene voorwaarden nodig? Wij kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat u als bedrijf of ZZP’er goede algemene voorwaarden heeft en hoe u ervoor zorgt dat ze ook van toepassing zijn.

Bent u het niet eens met de algemene voorwaarden van de tegenpartij? Tegen bepaalde onredelijke voorwaarden valt juridisch iets te doen, ook als u al getekend heeft dat u akkoord gaat met die algemene voorwaarden. Ook hierbij helpen wij u graag.

Waarom algemene voorwaarden?

Als u als ondernemer geen algemene voorwaarden hebt, bent u aangewezen op de wettelijke regels. Die regels zijn vaak heel algemeen. Het klinkt misschien vreemd, maar juist met algemene voorwaarden kun u uw afspraken met uw klanten een stuk duidelijker maken. Zo kunt u bijvoorbeeld opleggen binnen welke termijn uw klant moet betalen, dat er een boete komt bij te late betaling en u kunt aangeven waarvoor u wel en geen garantie biedt.  U moet alleen uitkijken dat uw Algemene Voorwaarden niet zodanig zijn opgesteld, dat uw klanten zich er niet aan hoeven te houden. Het is dus een juridische kunst om te laveren tussen wat nog redelijk is en wat naar alle waarschijnlijkheid geen stand zal houden. 

Aangezien elke onderneming anders is, is het belangrijk algemene voorwaarden op maat te laten maken door een specialist. Bij Kortman advocaten bent u hiervoor aan het juiste adres.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Kortman advocaten: tel.: 070-302 40 30